Over ons

Sinds 2015 biedt Diëtistenpraktijk EetVitaal professioneel en gepersonaliseerd voedingsadvies op een laagdrempelige en informele manier. Hier krijg je persoonlijke en professionele begeleiding voor een blijvend gezond gewicht en vitale leefstijl.

EetVitaal kenmerkt zich door een nauwe samenwerking in een multidisciplinair team van huisartsen, praktijkondersteuners en diabetesverpleegkundigen.

Ons team beschikt over aanzienlijke ervaring en kennis die voortdurend wordt uitgebreid dankzij de continue scholing van onze diëtisten en leefstijl coaches in de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Hierdoor kunnen wij jou de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg bieden. Al onze diëtisten hebben een afgeronde HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek en zijn geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici.

Bij EetVitaal geloven we in het leveren van hoogwaardige diëtetiek en leefstijlcoaching om jou te helpen het beste uit jezelf te halen. We staan voor kwaliteit in zorg en streven naar de allerbeste resultaten voor jouw gezondheid en welzijn. Met deskundigheid, enthousiasme en persoonlijke aandacht wil ik graag samen met u resultaat behalen.

Werkwijze

Bij Diëtistenpraktijk EetVitaal geloven we in een persoonlijke en holistische benadering van voeding. Onze diëtisten streven ernaar om samen met jou een gezonde relatie met eten op te bouwen. We beginnen met een uitgebreide analyse van je specifieke behoeften, leefstijl en gezondheidsdoelen. Dit proces begint tijdens de eerste afspraak, ook wel bekend als het intakegesprek.

Intake
Bij het eerste consult bij EetVitaal voeren we een kennismakingsgesprek waarin de diëtist samen met jou je behoeften, doelen en wensen bespreekt. We onderzoeken jouw huidige eetgewoonten en andere relevante aspecten. Als er sprake is van een medische aandoening, verkennen we samen hoe voeding hierop van invloed kan zijn, om zo het effect beter te begrijpen.
Naast voeding, kijken we ook naar jouw leefstijl, lichaamsbeweging en eetgewoonten. Gebaseerd op deze intake stellen we een voedingsschema op dat past bij jouw leefstijl, en vooral, dat praktisch uitvoerbaar is. Dit schema, inclusief variatielijsten, recepten en eventuele informatie met betrekking tot jouw hulpvraag, ontvang je per e-mail of per post.

 

Meting
Bij EetVitaal maken we gebruik van de professionele Tanita SC-330-S weegschaal. Deze Body Composition Analyzer biedt gedetailleerde inzichten, waaronder gewicht, BMI, vetpercentage, vet rond organen, vochtgehalte en spiermassa. Bovendien berekent de weegschaal jouw ruststofwisseling en geeft het een indicatie van jouw metabolische leeftijd. Dit geeft een uitgebreid beeld van jouw lichaamssamenstelling en gezondheid.

Vervolgconsulten
Tijdens vervolgconsulten beoordelen we de effectiviteit van de gegeven adviezen en overwegen we of aanpassingen nodig zijn voor een optimale aanpak. Deze consulten zijn bedoeld om de voortgang van jouw behandeling te evalueren en je te begeleiden naar het bereiken van jouw doelen. We bespreken jouw welzijn en behandeldoelen, en staan open voor al jouw vragen. Indien vereist, passen we het voedings- of dieetadvies aan. Elke vervolgafspraak duurt ongeveer 30 minuten.

 

Voor de realisatie van een behandeldoel speelt niet alleen voeding een rol, maar de componenten beweging en gedrag zijn daar onlosmakelijk mee verbonden. Hierbij wordt gewerkt vanuit de succesvolle en dynamische EetVitaal Leefstijl Driehoek.

Om ergens te komen, moet je eerst besluiten niet te blijven waar je nu bent.

Elke dag is een kans om je leven te veranderen.