Uw diëtist

Merel Godyla

Mijn naam is Merel Godyla, gediplomeerd all-round diëtist.
Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de gezondheid van de mens en de invloed die voeding hierop heeft. Het was voor mij dus een logische stap om de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek in Amsterdam te gaan volgen. De mogelijkheden die voeding kan bieden bij gezondheid, ziekte en sport zijn oneindig. Voor een gezonde leefstijl is niet alleen gezonde voeding essentieel. Onlosmakelijk daarmee verbonden zijn beweging en gedrag. Daarom focus ik mij niet alleen op gezonde voeding maar ook op de componenten beweging en gedrag. Zij maken een integraal onderdeel uit van de EetVitaal Leefstijl Driehoek. Ik ervaar dat deze onderscheidende aanpak een positieve invloed heeft op het behandeldoel. Om dit professioneel te begeleiden, ben ik mij na mijn opleiding als diëtist gaan specialiseren. Ik heb de post-HBO opleidingen Cognitieve gedragstherapie, Motivational Interviewing, Orthomoleculaire voeding en Voeding en Diabetes succesvol afgerond. Om invulling te geven aan het onderdeel ‘bewegen’ heb ik de opleiding fitness instructeur gevolgd.


Melanie Barata de Almeida

Ik ben Melanie Barata de Almeida, gediplomeerd all-round diëtist.
Ik ben enorm geïnteresseerd in ‘gezonde’ voeding omdat kiezen voor ‘gezonde’ voeding kan leiden tot een betere gezondheid en een lagere kans op welvaartsziekten zoals diabetes. Dit is de reden dat ik in 2012 Voeding en Diëtetiek ben gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarom begeleid ik mensen graag in het maken van een persoonlijk goede keuze, want de juiste keuze is voor iedereen anders op het gebied van eten en drinken. Een keuze die je onbewust heel vaak op een dag moet maken.

Daarnaast heb ik ervaren dat genoeg beweging, voldoende slaap en weinig stress even belangrijk zijn voor een gezonde leefstijl als voeding. Daarom heb ik de nascholing ‘BRAVOleefstijlfactoren en leefstijl coaching’ gevolgd waardoor ik op de hoogte ben van de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van gedrag, beweging, slaap, alcohol, roken en stress.

Naast dat ik werkzaam ben als allround diëtist ben ik gespecialiseerd in voeding bij diabetes (type 2) doordat ik de post-HBO voeding en diabetes heb gevolgd in 2019. Middels het demedicalisatie protocol kan ik helpen bij de verbetering van insulineresistentie en begeleiden bij medicatie vermindering met behulp van koolhydraatbeperking. 

Ook ben ik gespecialiseerd  in de fertiele fase van het leven (kinderwens & zwangerschap). Vooral deze laatste specialisatie kenmerkt mij als diëtist. Ik heb een bijzondere passie om vrouwen (en mannen!) te begeleiden bij een optimale voedingstoestand ter bevordering van de vruchtbaarheid en uiteindelijk een gezond gezin. Dit is ontstaan tijdens mijn eigen zwangerschap in 2015. Met deze specialisatie wil ik bereiken dat vrouwen voldoende voedingsstoffen binnen krijgen tijdens de zwangerschap, zo min mogelijk last hebben van kwaaltjes zoals misselijkheid en maagzuurklachten en uiteindelijk zwangerschapsdiabetes en andere ongunstige zwangerschapsuitkomsten kunnen worden voorkomen. Ook kan ik helpen in het geval van vruchtbaarheidsproblematiek zoals PCOS waardoor met voeding- en leefstijladviezen de menstruatie regelmatiger kan worden en de kans op een gezonde zwangerschap toeneemt. 


Queeny June Borgman

Mijn naam is Queeny June Borgman, gediplomeerd all-round diëtist. Maar vooral mens. Ik heb zelf een enorme journey met eten gehad. Voor mij was eten ooit een no-brainer waar ik niet over nadacht, iets waar ik te veel over nadacht of iets heel functioneels geworden. Inmiddels heb ik al wat jaren mijn balans gevonden en dat gun ik andere enorm!

Ik weet heel goed hoe het is om zoekende te zijn naar wat bij jezelf past. Ik ben Voeding en Diëtetiek gaan studeren, omdat ik zelf ooit een cliënt van een diëtist was. Ik heb een begeleiding van maximaal drie maanden gehad, maar het had zo’n positieve impact op mijn leven! Ik wilde dat ook aan andere kunnen geven.

De psychologie rondom het eten vind ik het belangrijkst. Zo ben ik afgestudeerd in honours op de gebieden: psychologie van het eten, zoektocht naar je identiteit (maatschappelijke diversiteit) en maatschappelijk ondernemen.

Naast de all-round kennis die ik heb, ben ik verder gaan kijken om mezelf te specialiseren. Zo heb ik de post-hbo voeding en diabetes afgerond, ben ik een NSCA personal trainer en kan ik ondersteunen in mindfulness en meditatie.

Mijn interesses zitten in het herstellen van de vruchtbaarheid van de vrouw (d.m.v. levensstijl), eetstoornissen, prikkelbare darm syndroom (PDS) en sport diëtetiek. Zelf ben ik ervaringsdeskundige in de eerste drie en volg ik momenteel een post-hbo sport diëtetiek. 


Kwaliteit

De titel diëtist is bij de wet beschermd. Alleen professionals die de vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek hebben afgerond mogen de titel diëtist gebruiken. De diëtist is verplicht om de vakkennis goed bij te houden en te voldoen aan kwaliteitsnormen. Ik voldoe aan deze eisen en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Nederlandse Vereniging van Diëtisten

EetVitaal is aangesloten bij de NVD (Nederlandse Vereniging van Diëtisten). De NVD draagt onder andere bij aan het verbeteren van de kwaliteit van dienstverlening van de diëtist, het bevorderen van de deskundigheid van de diëtist en het voeren van overleg met derden zoals zorgaanbieders, zorgverzekeraars, overheid en patiënten- en consumentenorganisaties.

Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD)

De diëtist is direct toegankelijk. Dit betekent dat u zonder verwijzing van een arts of specialist naar onze praktijk kunt komen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling zonder verwijsbrief. Echter zijn er een aantal zorgverzekeraars die nog steeds een verwijsbrief eisen als voorwaarde om de behandeling te vergoeden. Wij adviseren contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te controleren of de behandeling vergoed wordt zonder verwijsbrief. Zie vergoeding.

Samenwerking

Diëtistenpraktijk EetVitaal is onderdeel van het wijksamenwerkingsverband (WSV) in Lisse. Dit betekent een nog intensievere samenwerking tussen de diëtist en andere eerstelijns hulpverleners in Lisse, de apotheek en de gemeente. Voor meer informatie bekijk ook de website.