Uw diëtist

Merel Godyla

Mijn naam is Merel Godyla, gediplomeerd all-round diëtist en praktijkeigenaar. Daarnaast ook geregistreerd leefstijlcoach.
Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de gezondheid van de mens en de invloed die voeding hierop heeft. Het was voor mij dus een logische stap om de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek in Amsterdam te gaan volgen. De mogelijkheden die voeding kan bieden bij gezondheid, ziekte en sport zijn oneindig. Voor een gezonde leefstijl is niet alleen gezonde voeding essentieel. Onlosmakelijk daarmee verbonden zijn beweging en gedrag. Daarom focus ik mij niet alleen op gezonde voeding maar ook op de componenten beweging en gedrag. Zij maken een integraal onderdeel uit van de EetVitaal Leefstijl Driehoek. Ik ervaar dat deze onderscheidende aanpak een positieve invloed heeft op het behandeldoel. Om dit professioneel te begeleiden, ben ik mij na mijn opleiding als diëtist gaan specialiseren. Ik heb de post-HBO opleidingen Cognitieve gedragstherapie, Motivational Interviewing, Orthomoleculaire voeding en Voeding en Diabetes succesvol afgerond. Om invulling te geven aan het onderdeel ‘bewegen’ heb ik de opleiding fitness instructeur gevolgd.


Melanie Barata de Almeida

Ik ben Melanie Barata de Almeida, gediplomeerd all-round diëtist.
Ik ben enorm geïnteresseerd in ‘gezonde’ voeding, omdat kiezen voor ‘gezonde’ voeding kan leiden tot een betere gezondheid en een lagere kans op welvaartsziekten zoals diabetes. Dit is de reden dat ik in 2012 Voeding en Diëtetiek ben gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik begeleid mensen graag in het maken van een persoonlijk goede keuze, want de juiste keuze is voor iedereen anders op het gebied van eten en drinken. Een keuze die je onbewust heel vaak op een dag moet maken.

Daarnaast heb ik ervaren dat genoeg beweging, voldoende slaap en weinig stress even belangrijk zijn voor een gezonde leefstijl als voeding. Daarom heb ik de nascholing ‘BRAVOleefstijlfactoren en leefstijl coaching’ gevolgd waardoor ik op de hoogte ben van de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van gedrag, beweging, slaap, alcohol, roken en stress.

Naast dat ik werkzaam ben als allround diëtist ben ik gespecialiseerd in voeding bij diabetes (type 2) doordat ik de post-HBO voeding en diabetes heb gevolgd in 2019. Middels het demedicalisatie protocol kan ik helpen bij de verbetering van insulineresistentie en begeleiden bij medicatie vermindering met behulp van koolhydraatbeperking. 

Ook ben ik gespecialiseerd  in de fertiele fase van het leven (kinderwens & zwangerschap). Vooral deze laatste specialisatie kenmerkt mij als diëtist. Ik heb een bijzondere passie om vrouwen (en mannen!) te begeleiden bij een optimale voedingstoestand ter bevordering van de vruchtbaarheid en uiteindelijk een gezond gezin. Dit is ontstaan tijdens mijn eigen zwangerschap in 2015. Met deze specialisatie wil ik bereiken dat vrouwen voldoende voedingsstoffen binnen krijgen tijdens de zwangerschap, zo min mogelijk last hebben van kwaaltjes zoals misselijkheid en maagzuurklachten en uiteindelijk zwangerschapsdiabetes en andere ongunstige zwangerschapsuitkomsten kunnen worden voorkomen. Ook kan ik helpen in het geval van vruchtbaarheidsproblematiek zoals PCOS, waardoor met voeding- en leefstijladviezen de menstruatie regelmatiger kan worden en de kans op een gezonde zwangerschap toeneemt. 


Queeny June Borgman

Mijn naam is Queeny June Borgman, gediplomeerd all-round diëtist en leefstijlcoach. Maar ik ben vooral mens. Ik heb zelf een enorme journey met eten gehad. Voor mij was eten ooit een no-brainer waar ik niet over nadacht, iets waar ik te veel over nadacht of iets heel functioneels geworden. Inmiddels heb ik al wat jaren mijn balans gevonden en dat gun ik anderen enorm!

Ik weet heel goed hoe het is om zoekende te zijn naar wat bij jezelf past. Ik ben Voeding en Diëtetiek gaan studeren, omdat ik zelf ooit een cliënt van een diëtist was. Ik heb een begeleiding van maximaal drie maanden gehad, maar het had zo’n positieve impact op mijn leven! Ik wilde dat ook aan anderen kunnen geven.

De psychologie rondom het eten vind ik het belangrijkst. Zo ben ik afgestudeerd in honours op de gebieden: psychologie van het eten, zoektocht naar je identiteit (maatschappelijke diversiteit) en maatschappelijk ondernemen.

Naast de all-round kennis die ik heb, ben ik verder gaan kijken om mezelf te specialiseren. Zo heb ik de post-hbo voeding en diabetes afgerond, ben ik een NSCA personal trainer en kan ik ondersteunen in mindfulness en meditatie.

Mijn interesses zitten in het herstellen van de vruchtbaarheid van de vrouw (d.m.v. levensstijl), eetstoornissen, prikkelbare darm syndroom (PDS) en sport diëtetiek. Zelf ben ik ervaringsdeskundige in de eerste drie en volg ik momenteel een post-hbo sport diëtetiek. 


Nena D’Rozario

Mijn naam is Nena en ik ben een diëtist gevestigd in Zaandam. Op 32-jarige leeftijd geloof ik sterk dat gezonde voeding de beste manier is om voor jezelf te zorgen. Om meer verdieping te vinden in mijn interesse in voeding, heb ik besloten om een opleiding tot diëtist te volgen. Deze opleiding heeft me voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om mensen te helpen bij het bereiken van hun gezondheidsdoelen door middel van voeding. 

Mijn interesse in gezonde voeding is geworteld in mijn persoonlijke achtergrond. Ik ben opgegroeid op het platteland in Limburg, waar mijn grootouders boeren waren. De boeren familiegeschiedenis heeft een grote invloed gehad op mijn opgroeien en heeft me geleerd over het belang van verse en gezonde voeding. Ik heb gezien hoe voedsel rechtstreeks van het land kan komen en hoe het kan bijdragen aan een gezonde levensstijl. Tijdens mijn werk als manager in sportscholen ontdekte ik mijn passie voor het helpen van mensen en realiseerde ik me dat ik deze passie kon combineren met mijn liefde voor gezonde voeding.

Als diëtist geloof ik echter ook dat genieten van het leven essentieel is. Ik ben ervan overtuigd dat een gezond voedingspatroon hand in hand kan gaan met het plezier hebben in eten, koken en in het delen van eten met de mensen die je lief hebt. Het draait allemaal om balans en het vinden van een voedingspatroon dat bij je past.
Ik ben gepassioneerd over het begeleiden en ondersteunen van mensen op hun reis naar een gezondere levensstijl door middel van voeding. Met mijn kennis, ervaring en persoonlijke benadering streef ik ernaar om mijn cliënten te helpen hun gezondheidsdoelen te bereiken en tegelijkertijd te genieten van voeding en het leven als geheel.


Monique Dofferhoff

Ik ben Monique Dofferhoff, gediplomeerd allround en kwaliteit geregistreerd dietist. 
Het is mijn passie om, rekening houdend met jouw persoonlijke achtergrond en met echte aandacht, jou te ondersteunen op gebied van voeding. Daarbij vind ik het fijn een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van jouw kwaliteit van leven. 
Jarenlang ben ik werkzaam in het mooie vakgebied diëtist en heb ik al vele doelgroepen met diverse voedingsproblemen mogen begeleiden. 

Recentelijk ben ik mij als ervaringsdeskundige verder gaan specialiseren in voeding bij maag-darmklachten. Waaronder PDS: Prikkelbaar Darm Syndroom (Fodmap-dieet) en bij diverse intoleranties, zoals lactose en gluten. Het is voor mij een uitdaging om samen met jou de zoektocht aan te gaan om te ontdekken welke voeding en levensfactoren bijdragen aan maag-darmklachten, met daarbij zo min mogelijk voedingsbeperkingen.
Verder heb ik veel ervaring in het helpen aansterken bij ondervoeding en onbedoeld gewichtsverlies, zoals bij herstel van ziekte, tijdens revalidatie, fysieke beperkingen en door veroudering, op weg naar een zo zelfstandig mogelijk leven.

Verder heb ik een specialisatie in voeding bij diabetes type 2. Ik kan je leren jouw voedingspatroon en eetgedrag aan te passen waardoor je de bloedglucosewaarden beter onder controle kunt krijgen en je je fitter zult voelen. Ook ben ik vakbekwaam je te begeleiden bij inzet van GLP-1 remmers. 
Dus ben je op zoek naar een ervaren allround en gespecialiseerd diëtist met aandacht voor jou als persoon als geheel dan kun je bij mij terecht. 


Kyra Fennis

Mijn naam is Kyra Fennis, gediplomeerd all-round diëtist en leefstijlcoach.
Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in gezonde voeding en een gezonde leefstijl en wil anderen hier graag in ondersteunen. Ik wil je helpen met het vinden van een goede balans tussen, voeding, beweging en mentale gezondheid.

Zelf heb ik een verleden met verstoord eetgedrag en kan mij dan ook goed verplaatsen in de situatie van mensen die dit ervaren. Ik weet wat voor impact ongewenste gewoontes kunnen hebben op je mentale gezondheid en kan je helpen nieuwe gewoontes aan te leren.
Naast de all-round kennis van mijn opleiding, ben ik druk bezig met mijzelf verder specialiseren. Zo heb ik de post-hbo voeding bij diabetes gevolgd en ben ik bezig met het toepassen van mindfullness en hoe ik hiermee ook anderen kan helpen. Ook heb ik de E-learning  ‘Bravo leefstijlfactoren en leefstijl coaching’ gedaan, waarbij wordt ingegaan op alle factoren van een gezonde leefstijl.

Mijn doel is om samen te kijken naar hoe we je leefstijl kunnen aanpassen, om het aan te laten sluiten op jouw leven. Gezonder leven en je goed voelen, zonder een streng dieet te hoeven volgen.


Melissa Sentel

Ik ben Melissa Sentel, gediplomeerd all-round diëtist en leefstijlcoach. Ik heb mijn diploma in 2013 behaald aan de Haagse Hogeschool. Mensen helpen zit er al vanaf jonge leeftijd in. Ik vind het interessant om te achterhalen waar mensen in vast lopen en met ze mee te denken in oplossingen. Dit doe ik door goed uit te vragen en te luisteren en samen een plan te maken die duurzaam is.
Ik wil samen met jou kijken wat bij je past en wat haalbaar is, stapje voor stapje. Graag ontmoet ik je bij mij op consult!


Kwaliteit

De titel diëtist is bij de wet beschermd. Alleen professionals die de vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek hebben afgerond mogen de titel diëtist gebruiken. De diëtist is verplicht om de vakkennis goed bij te houden en te voldoen aan kwaliteitsnormen. Ik voldoe aan deze eisen en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Nederlandse Vereniging van Diëtisten

EetVitaal is aangesloten bij de NVD (Nederlandse Vereniging van Diëtisten). De NVD draagt onder andere bij aan het verbeteren van de kwaliteit van dienstverlening van de diëtist, het bevorderen van de deskundigheid van de diëtist en het voeren van overleg met derden zoals zorgaanbieders, zorgverzekeraars, overheid en patiënten- en consumentenorganisaties.

Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD)

De diëtist is direct toegankelijk. Dit betekent dat u zonder verwijzing van een arts of specialist naar onze praktijk kunt komen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling zonder verwijsbrief. Echter zijn er een aantal zorgverzekeraars die nog steeds een verwijsbrief eisen als voorwaarde om de behandeling te vergoeden. Wij adviseren contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te controleren of de behandeling vergoed wordt zonder verwijsbrief. Zie vergoeding.

Samenwerking

Diëtistenpraktijk EetVitaal is onderdeel van het wijksamenwerkingsverband (WSV) in Lisse. Dit betekent een nog intensievere samenwerking tussen de diëtist en andere eerstelijns hulpverleners in Lisse, de apotheek en de gemeente. Voor meer informatie bekijk ook de website.