Uw diëtist

Merel Godyla

Mijn naam is Merel Godyla, gediplomeerd all-round diëtist.
Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de gezondheid van de mens en de invloed die voeding hierop heeft. Het was voor mij dus een logische stap om de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek in Amsterdam te gaan volgen. De mogelijkheden die voeding kan bieden bij gezondheid, ziekte en sport zijn oneindig. Voor een gezonde leefstijl is niet alleen gezonde voeding essentieel. Onlosmakelijk daarmee verbonden zijn beweging en gedrag. Daarom focus ik mij niet alleen op gezonde voeding maar ook op de componenten beweging en gedrag. Zij maken een integraal onderdeel uit van de EetVitaal Leefstijl Driehoek. Ik ervaar dat deze onderscheidende aanpak een positieve invloed heeft op het behandeldoel. Om dit professioneel te begeleiden, ben ik mij na mijn opleiding als diëtist gaan specialiseren. Ik heb de post-HBO opleidingen Cognitieve gedragstherapie, Motivational Interviewing, Orthomoleculaire voeding en Voeding en Diabetes succesvol afgerond. Om invulling te geven aan het onderdeel ‘bewegen’ heb ik de opleiding fitness instructeur gevolgd.

Melanie Barata de Almeida

Ik ben Melanie Barata de Almeida, gediplomeerd all-round diëtist.
Ik ben enorm geïnteresseerd in ‘gezonde’ voeding omdat kiezen voor ‘gezonde’ voeding kan leiden tot een betere gezondheid en een lagere kans op welvaartsziekten zoals diabetes. Dit is de reden dat ik in 2012 Voeding en Diëtetiek ben gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarom begeleid ik mensen graag in het maken van een persoonlijk goede keuze, want de juiste keuze is voor iedereen anders op het gebied van eten en drinken. Een keuze die je onbewust heel vaak op een dag moet maken.

Daarnaast heb ik ervaren dat genoeg beweging, voldoende slaap en weinig stress even belangrijk zijn voor een gezonde leefstijl als voeding. Daarom heb ik de nascholing ‘BRAVOleefstijlfactoren en leefstijl coaching’ gevolgd waardoor ik op de hoogte ben van de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van gedrag, beweging, slaap, alcohol, roken en stress.

Naast dat ik werkzaam ben als allround diëtist ben ik gespecialiseerd in voeding bij diabetes en voeding in de fertiele fase van het leven (kinderwens & zwangerschap). Vooral deze laatste specialisatie kenmerkt mij als diëtist. Ik heb een bijzondere passie om vrouwen (en mannen!) te begeleiden bij een optimale voedingstoestand ter bevordering van de vruchtbaarheid en uiteindelijk een gezond gezin. Dit is ontstaan tijdens mijn eigen zwangerschap in 2015. Met deze specialisatie wil ik bereiken dat vrouwen voldoende voedingsstoffen binnen krijgen tijdens de zwangerschap, zo min mogelijk last hebben van kwaaltjes zoals misselijkheid en maagzuurklachten en uiteindelijk zwangerschapsdiabetes en andere ongunstige zwangerschapsuitkomsten kunnen worden voorkomen.


Kwaliteit

De titel diëtist is bij de wet beschermd. Alleen professionals die de vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek hebben afgerond mogen de titel diëtist gebruiken. De diëtist is verplicht om de vakkennis goed bij te houden en te voldoen aan kwaliteitsnormen. Ik voldoe aan deze eisen en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Nederlandse Vereniging van Diëtisten

EetVitaal is aangesloten bij de NVD (Nederlandse Vereniging van Diëtisten). De NVD draagt onder andere bij aan het verbeteren van de kwaliteit van dienstverlening van de diëtist, het bevorderen van de deskundigheid van de diëtist en het voeren van overleg met derden zoals zorgaanbieders, zorgverzekeraars, overheid en patiënten- en consumentenorganisaties.

Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD)

De diëtist is direct toegankelijk. Dit betekent dat u zonder verwijzing van een arts of specialist naar onze praktijk kunt komen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling zonder verwijsbrief. Echter zijn er een aantal zorgverzekeraars die nog steeds een verwijsbrief eisen als voorwaarde om de behandeling te vergoeden. Wij adviseren contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te controleren of de behandeling vergoed wordt zonder verwijsbrief. Zie vergoeding.

Samenwerking

Diëtistenpraktijk EetVitaal is onderdeel van het wijksamenwerkingsverband in Lisse. Dit betekent een nog intensievere samenwerking tussen de diëtist en andere eerstelijns hulpverleners in Lisse, de apotheek en de gemeente. Voor meer informatie bekijk ook de website.