Uw diëtist

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de gezondheid van de mens en de invloed die voeding hierop heeft. Het was voor mij dus een logische stap om de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek in Amsterdam te gaan volgen. De mogelijkheden die voeding kan bieden bij gezondheid, ziekte en sport zijn oneindig. Voor een gezonde leefstijl is niet alleen gezonde voeding essentieel. Onlosmakelijk daarmee verbonden zijn beweging en gedrag. Daarom focus ik mij niet alleen op gezonde voeding maar ook op de componenten beweging en gedrag. Zij maken een integraal onderdeel uit van de EetVitaal Leefstijl Driehoek. Ik ervaar dat deze onderscheidende aanpak een positieve invloed heeft op het behandeldoel. Om dit professioneel te begeleiden, ben ik mij na mijn opleiding als diëtist gaan specialiseren. Ik heb de post-HBO opleidingen Cognitieve gedragstherapie, Motivational Interviewing, Orthomoleculaire voeding en Voeding en Diabetes succesvol afgerond. Om invulling te geven aan het onderdeel ‘bewegen’ heb ik de opleiding fitness instructeur gevolgd.

 

Kwaliteit

De titel diëtist is bij de wet beschermd. Alleen professionals die de vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek hebben afgerond mogen de titel diëtist gebruiken. De diëtist is verplicht om de vakkennis goed bij te houden en te voldoen aan kwaliteitsnormen. Ik voldoe aan deze eisen en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

 

Nederlandse Vereniging van Diëtisten

EetVitaal is aangesloten bij de NVD (Nederlandse Vereniging van Diëtisten). De NVD draagt onder andere bij aan het verbeteren van de kwaliteit van dienstverlening van de diëtist, het bevorderen van de deskundigheid van de diëtist en het voeren van overleg met derden zoals zorgaanbieders, zorgverzekeraars, overheid en patiënten- en consumentenorganisaties.

 

Diëtisten Coöperatie Nederland

EetVitaal is aangesloten bij de DCN (Diëtisten Coöperatie Nederland). DCN is een landelijk netwerk van diëtisten in de eerstelijns gezondheidszorg. De coöperatie stelt zich ten doel de belangen te behartigen van haar leden zowel op landelijk, regionaal en zo nodig op individueel niveau. DCN richt zich rechtstreeks op de consument.

 

Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD)

De diëtist is direct toegankelijk. Dit betekent dat u zonder verwijzing van een arts of specialist naar onze praktijk kunt komen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling zonder verwijsbrief. Echter zijn er een aantal zorgverzekeraars die nog steeds een verwijsbrief eisen als voorwaarde om de behandeling te vergoeden. Wij adviseren contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te controleren of de behandeling vergoed wordt zonder verwijsbrief. Zie vergoeding.